مشارکت در ساخت چیست؟

حال می خواهیم در مورد مشارکت در ساخت که مطابق با نظریه کارشناسان موسسه حقوقی کیانداد ، بررسی شده را در اختیار خوانندگان و کاربران قرار می دهیم ما را همراهی نمایید.

مشارکت در ساخت

سرمایه ‌گذاری شخص یا اشخاصی به عنوان مالکین ملک و تعهد انجام عملیات ساختمانی و تأمین هزینه‌ ها از طرف سازنده یا سازندگان را مشارکت در ساخت می ‌گویند.

با توجه به این تعریف مشخص است که خطر کردن مالکین به مراتب بیشتر از سازندگان است، چون برخلاف باور عمومی قرارداد آورده به آورده نیست.

یک طرف زمین (تمامی سرمایه) را در اختیار شخصی می‌ گذارد که لزوماً در ابتدای شراکت هزینه‌ ای ندارد و متعهد به ساخت می ‌باشد که شاید تحقق نیابد. با توجه به این نکته حساسیت و دقت لازم را در انتخاب سازنده، نوشتن قرارداد و انتخاب مشاور داشته باشید.

تعهدات کلی سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

سازنده طی اجرای قرارداد مشارکت در ساخت تعهداتی متعدد را بر عهده دارد که در شرایط مختلف این تعهدات متفاوت است. مهم‌ ترین تعهدات سازنده عبارتند از:

* پرداخت هزینه‌ های ساختمانی پروژه

* پرداخت هزینه‌ های اداری پروژه

* پرداخت مبلغی به عنوان اجاره‌ بها به مالک طی مراحل ساخت

مهم‌ترین نکات در قرارداد مشارکت در ساخت

* پرداخت هر گونه جریمه (از جمله جرائم مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰، فضای سبز، شهرداری، نظام مهندسی، سازمان پارک ‌ها و… ) صرفاً بر عهده سازنده است.

* علاوه بر موارد مذکور در قوانین مشارکت در ساخت تعهدات دیگری نیز برای سازنده برشمرده می ‌‌شود، مانند الزام (اجبار) به تحویل ملک در زمان تعیین شده در قرارداد، رعایت اصول استاندارد ساخت، رعایت کیفیت تعیین شده در قرارداد در حین عملیات ساخت، ارائه گزارشی از عملکرد خود به مالک در دوره ‌های زمانی تعیین شده، دریافت پایان کار و…

پیشنهاد ویژه کیانداد :   سؤالات متداول در مورد سنوات خدمت (پاداش پایان کار یا بازنشستگی)

 

 

 

تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت

مهم ‌ترین تعهد مالک در قوانین مشارکت در ساخت، تسلیم ملک به سازنده است، حتی اگر این مورد در قرارداد ذکر نشده باشد. زیرا اساساً این قرارداد بدون تسلیم ملک به سازنده به‌ هیچ‌ عنوان صورت نمی ‌گیرد، پس بدون اینکه این مورد به‌ صراحت و روشنی در قرارداد ذکرشده باشد، مالک موظف است به تعهد خود عمل نماید اما اگر به هر دلیلی مالک تعهد خود را انجام ندهد و از تسلیم ملک به سازنده بعد از تعهد خودداری کند، حتی اگر این مورد در قرارداد نیامده باشد، سازنده یا شریک مالک می ‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و در دادگاه برای الزام به تسلیم ملک، حکم قانونی بگیرد. گرفتن این حکم در دادگاه هیچ ارتباطی با نسبت درصد مشارکت در ساخت ندارد و در هر شرایطی قابل دریافت می باشد.

خواننده گرامی می توانید برای مشاوره تخصصی درباره مشارکت را با وکیل ملکی در موسسه حقوقی کیانداد مشاوره نمایید.

یا از طریق تماس با ما یا صفحه پرسش و پاسخ با وکلای تهران و شهرستانها در ارتباط بوده و تماس حاصل فرمایید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *