تمکین

تمکین


تمکین چیست؟

در این مقاله می خواهیم درباره تمکین چیست را طبق نظریه موسسه حقوقی کیانداد توضیح دهیم.

تمکین به معنای انجام وظایف زناشویی است و تمکین زن در عرف و روال به معنی اطاعت زوجه (زن) از خواسته ‌های همسرش است. که به دو دسته تمکین عام و تمکین خاص تقسیم می ‌شود.

تمکین عام

بر اساس ماده 1105 قانون مدنی پذیرفتن ریاست مرد در خانواده از سوی زن از موارد تمکین (اطاعت) عام محسوب می ‌شود.

همچنین بر اساس ماده 1114 قانون مدنی زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند زندگی کند مگر آنکه اختیار تعیین منزل در زمان عقد ازدواج به زن داده شده باشد. و حق سکونت زوجه نیز تمکین عام زن از شوهر است.

همچنین تمکین عام، خوش‌رفتاری زن با شوهر خود و اطاعت از خواسته ‌های مشروع وی، همچنین رعایت نظافت و آرایش خود برای همسر (مرد) به گونه ‌ای که مناسب با زمان و مکان و موقعیت و شأن خانوادگی آنان است از موارد تمکین عام می ‌باشد.

* نکته: البته تمکین دو طرفه است و زوج (مرد) نیز به عنوان همسر باید نسبت به خواسته ‌های مشروع زن پاسخ مثبت بدهد.

در واقع تمکین و اطاعت به معنای عام به این معنی است که زن وظایف خود را نسبت به شوهر انجام دهد و از او در حدود قانون و روال اطاعت نماید و ریاست شوهر را در خانواده بپذیرد.

مجازات‌ زنا چیست

بنابراین اگر مردی از همسرش (زن) توقعات نامشروع یا نامتعارفی داشته باشد، زن مجبور به اطاعت از او نمی ‌باشد.

تمکین خاص

منظور از تمکین خاص رابطه‌ خاص جنسی و زناشویی متعارف است. و ناظر به اطاعت‌پذیری زن از مرد در مسائل جنسی به طور متعارف می ‌باشد.

پیشنهاد ویژه کیانداد :   مزایای ثبت شرکت در ایران

ارتباط نفقه و خرجی با تمکین از سوی زن

چنانچه زن برای عدم تمکین و اطاعت از خواسته ‌های مشروع شوهر خود عذر موجه و قانونی نداشته باشد و بدون هیچ ‌گونه مانع شرعی (دینی) از انجام وظایف زناشویی خودداری نماید، مستحق دریافت نفقه از سوی شوهر نخواهد بود. در غیر این صورت اگر عدم تمکین و اطاعت زن از شوهر دارای عذر موجه و قانونی باشد عدم تمکین از موارد نشوز و ناسازگاری نمی ‌باشد و در این حالت به وی نفقه و خرجی تعلق می‌گیرد.

خواننده گرامی می توانید برای مشاوره تخصصی درباره تمکین با وکیل طلاق موسسه حقوقی کیانداد مشاوره نمایید.

در پایان کاربران عزیز اگر هر گونه سوالی داشته باشید،می توانید از طریق تماس با ما یا صفحه پرسش و پاسخ با وکلای تهران و شهرستانها در ارتباط باشید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *