انواع کلاهبرداری

انواع کلاهبرداری


کلاهبرداری چیست؟

در این مقاله می خواهیم در خصوص انواع کلاهبرداری که زیر نظر کارشناسان موسسه حقوقی کیانداد ، بررسی شده را در اختیار خوانندگان و کاربران قرار می دهیم ما را همراهی نمایید.

انواع کلاهبرداری

کلاهبرداری به دو نوع کلاهبرداری ساده و کلاهبرداری مشدد تقسیم می‌شود.

کلاهبرداری مشدد (شدت یافته)

کلاهبرداری مشدد، کلاهبرداری است که در آن مرتکب شامل یکی از سه حالت زیر می‌باشد:

1- کلاهبردار،کارمند دولت یا مؤسسات عمومی و شهرداری‌ها یا نهادهای انقلابی باشد.

2- مرتکب جرم کلاهبرداری، خود را به عنوان مأمور دولت یا مؤسسات عمومی یا شهرداری، نهادهای انقلابی و شرکت‌های دولتی معرفی کند.

3- کلاهبردار، برای فریب مردم از تبلیغ عامه مانند وسایل ارتباط جمعی مثل روزنامه، مجله، تلوزیون، رادیو یا سخنرانی در مجامع و انتشار آگهی چاپی یا خطی استفاده کند.

به چنین کلاهبرداری‌هایی، کلاهبرداری مشدد گفته می‌شود و مجازات کسی که مرتکب کلاهبرداری مشدد شده است: بازگرداندن مال به صاحب آن، 2 تا 10 سال حبس و همچنین جزای نقدی معادل مال برده شده و نیز انفصال دائم از خدمات دولتی است.

کلاهبرداری ساده

هرگاه کلاهبرداری شامل هیچ یک از انواع سه‌گانه ذکر شده نباشد کلاهبرداری از نوع ساده می‌باشد و مجازات مرتکب جرم کلاهبرداری ساده: حبس از 1 تا 7 سال و نیز جزای نقدی معادل مال برده شده و همچنین بازگرداندن مال به صاحب آن می‌باشد.

* نکته: طبق تبصره 1 ماده ذکر شده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه (کاهش یافته) دادگاه می‌تواند با اعمال قوانین مربوط به تخفیف، مجازات مرتکب را فقط تا حداقل مجازات تعیین شده در این ماده حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی کاهش داده، ولی نمی‌تواند به تعلیق (انجام نشدن) اجرای کیفر حکم دهد.

پیشنهاد ویژه کیانداد :   استفاده غیرمجاز از عناوین علمی

مجازات جرم کلاهبرداری

طبق قسمت اول تبصره 2 ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، مجازات شروع به کلاهبرداری حسب مورد، حداقل مجازات تعیین شده در همان مورد خواهد بود و در صورتی که نفس عمل انجام شده جرم کلاهبرداری باشد، شروع کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم خواهد شد.

همچنین در قسمت دوم همین تبصره آمده است که مستخدمان دولتی بر مجازات ذکر شده، چنانچه در مرتبه مدیر کل یا بالاتر یا هم‌سطح آنها باشد، به انفصال و برکناری دائم از خدمات دولتی و در صورتی که در مراتب پایین‌تر باشند، به شش ماه تا سه سال انفصال و برکناری موقت از خدمات دولتی محکوم می‌شوند که هر دو مجازات اصلی است. کلاهبرداری جزء آن دسته از جرائم است که با استفاده از عنوان کلی تعزیرات قابل مجازات است.

خواننده گرامی می توانید برای مشاوره تخصصی درباره انواع کلاهبرداری را با وکیل کلاهبرداری در موسسه حقوقی کیانداد مشاوره نمایید.

یا از طریق تماس با ما یا صفحه پرسش و پاسخ با وکلای تهران و شهرستانها در ارتباط بوده و تماس حاصل فرمایید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *