داوری در تشریفات طلاق

داوری در تشریفات طلاق


داوری در تشریفات طلاق چیست؟

این مقاله اختصاص داده شده به موضوع داوری در تشریفات طلاق که زیر نظر کارشناسان در موسسه حقوقی کیانداد ، زیر نظر کارشناسان حقوق بحث و بررسی شده را در اختیار مخاطبان و کاربران قرار دهیم ما را همراه نمایید.

داوری در تشریفات طلاق

در تشریفات طلاق زوجین (زن و شوهر) باید از بین آشنایان یا بستگان مورد اعتماد خود داورانی برای خویش تعیین و به دادگاه معرفی کنند اگر زوجین (زن و شوهر) نتوانند یا نخواهند برای خود داوری تعیین کنند دادگاه خود برای آنها داور تعیین می ‌کند.

ویژگی ‌های داوران در تشریفات طلاق:

* مسلمان باشد.

* متأهل باشد

* معتمد و دارای حسن شهرت باشد.

* سن آنها حداقل 30 سال تمام باشد.

* با وضعیت روحی زن و شوهر تا حدودی آشنایی داشته باشند یا در جریان اختلاف زندگی آنان باشند.

داوران سعی به سازش میان زن و شوهر می‌ کنند و اگر موفق به این کار نشوند با اعلام مراتب به دادگاه خانواده، دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می ‌کند.

ادله خاص اثبات زوجیت

در چه مواردی می‌ توان رأی داوری را ابطال کرد؟

مبنای رأی داوری، قرارداد است و رأی داور تنها در محدوده‌ ی قرارداد معتبر است، زیرا طرفین (زن و مرد) در قرارداد، داور خود را انتخاب کرده‌ اند و این موضوع که داور چه اختیاراتی دارد، طبق قرارداد مشخص می ‌شود.

همچنین داور حق خطا کردن از قرارداد را ندارد و نمی ‌تواند رأیی صادر کند که با اختیارات اعطایی او از سوی طرفین در قرارداد متفاوت باشد. طبق ماده 489 قانون آیین دادرسی مدنی موارد ابطال رأی داوری ذکر شده است. رأی داور در موارد زیر باطل است و قابلیت اجرایی ندارد:

پیشنهاد ویژه کیانداد :   کارگران و حق و حقوق اخراج ان ها

1- اگر رأی صادر شده از سوی داور مخالف با قوانین موجد (ایجاد شده) حق باشد: یعنی باید به روشنی اعلام شود که رأی صادره از سوی داور با کدام قانون موجد حق مغایرت و مخالفت دارد.

2- داور نسبت به مطلبی رأی صادر کرده است که موضوع داوری نبوده: اگر داور خارج از موضوع رأی صادر کند رأی صادره باطل می‌ باشد.

3- داور خارج از حدود اختیار خود رأی صادر کرده باشد: در این صورت فقط قسمتی از رأی باطل می ‌شود که خارج از حدود اختیارات داور بوده و بقیه رأی داوری صحیح می ‌باشد.

4- رأی داور با آنچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و اعتبار قانونی دارد، مخالف باشد: یعنی رأی داور نباید با آنچه قبلاً در دفتر املاک ثبت شده است مخالفت داشته باشد.

5- رأی توسط داورانی صادر شده باشد که مجاز به داوری نباشند: مانند داورانی که به موجب رأی دادگاه تا 5 سال از حق انتخاب شدن برای داوری محروم شده باشند. و کلیه قضات و کارمندان اداری شاغل در محاکم قضایی.

6- قرارداد رجوع (بازگشت) به داوری بی‌ اعتبار باشد: بنابراین عقد و قرارداد اصلی بی ‌‌اعتبار بوده و موجب بی ‌اعتباری مندرجات قرارداد شده است و اگر قرارداد اصلی بدون ایراد باشد، قرارداد داوری نیز مصون (ایمن) از هر گونه تعرض (دست‌درازی) خواهد بود.

* همچنین اگر رأی داور پس از اتمام مهلت داوری صادر و تسلیم گردد باطل است و قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

خواننده گرامی می توانید جهت مشاوره تخصصی درباره داوری در تشریفات طلاق با وکلای مجرب طلاق در موسسه حقوقی کیانداد مشاوره نمایید.

پیشنهاد ویژه کیانداد :   گواهی عدم امکان سازش چیست

یا از طریق تماس با ما یا صفحه پرسش و پاسخ با وکلای تهران و شهرستانها در ارتباط بوده و تماس حاصل فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *