جرم تبانی (همدستی) چیست؟
جرم تبانی جرمی است که ناشی از توافق بین دو یا چند نفر برای انجام جرم بوده، که اغلب به صورت مخفیانه صورت میگیرد.
به علت طبیعت خاص جرم تبانی که موضوع آن صرفاً یک توافق است اثبات این جرم در عالم خارج اغلب با مشکل روربرو میشود زیرا توافق مجرمانه به صورت مخفیانه انجام میشود، نه آشکار و علنی و همچنین اثبات صرف توافق نیز تا زمانی که آشکار نشده است با اشکال روبرو است.
کلاهبرداری و جرم تبانی (همدستی) برای بردن مال غیر
بر اساس مادهی 1 قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی مینمایند مصوب سال 1307، اقامهی دعوای صوری (مجازی) اشخاص علیه یکدیگر بر اثر تبانی بین آنها و به قصد بردن مال غیر صورت میگیرد.
نوع توسل به وسایل متقلبانه برای بردن مال غیر، محسوب شده و از موارد جرم کلاهبرداری میباشد.
مجازات جرم تبانی برای بردن مال غیر
مجازات مرتکبین این جرم بر اساس ماده 238 قانون مجازات عمومی میباشد.
تبانی و همدستی اشخاص ثالث (سوم) دعوا برای بردن مال غیر (ورود و اعتراض ثالث)
بر اساس ماده 2 قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی مینمایند، مصوب سال 1307، اشخاصی که به عنوان شخص ثالث در دعوایی وارد شده یا به عنوان ثالث بر حکمی اعتراض کرده یا بر محکوم به حکمی مستقیماً اقامهی دعوی مینمایند و این اقدامات آنها ناشی از تبانی با یکی از اصحاب دعوا (خواهان و خوانده) برای بردن مال یا ضایع کردن حق طرف مقابل دعوای باشد، نیز کلاهبردار محسوب شده و علاوه بر پرداخت خسارات وارده به مجازات کلاهبرداری نیز محکوم خواهند شد.
تبانی و همدستی هر یک از طرفین دعوای اصلی با اشخاص فوق، بر اساس ماده 2 این قانون جرم کلاهبرداری محسوب میشود.
همچنین بر اساس این قانون صرف اقامه دعوا، بدون توجه به نتیجهی به دست آمده از آن کلاهبرداری محسوب شده و مجرمین به مجازات تعیین شده در قانون محکوم میگردند.
بدون دیدگاه