کلاهبرداری از کارت‌های عابر بانک

کلاهبرداری از کارت‌های عابر بانک


شکایت از کلاهبرداری از کارت‌های عابر بانک

آیا کلاهبرداری از کارت‌های عابر بانک را پلیس فتا پیگیری می‌کند؟

بیشترین جرائم اینترنتی در فضای سایبری در حوزه امور مالی و خالی کردن حساب‌های بانکی است که خلافکاران با شگردهای مختلف رمز اینترنتی کاربران را به دست آورده و اقدام به سرقت موجودی حساب‌ها انها و کلاهبرداری از کارت‌های عابر بانک می‌کنند.

همچنین گاهی با استفاده از دستگاه‌های پوز با پرسیدن رمز چهار رقمی کارت از صاحب آن،‌ هنگام خرید دو بار از حساب فرد پول برداشت می‌کنند.

اگر کلاهبرداری به گونه‌ای از طریق فضای مجازی صورت گیرد، (مثل کلاهبرداری اینترنتی و سوء استفاده از رمز دوم و CVV2 موجود روی کارت بانکی) در حوزه کاری پلیس فتا بوده و قابل پیگیری می‌باشد.

در غیر این صورت شاکی باید جهت پیگیری شکایت خود به پلیس آگاهی محل سکونت خود مراجعه نماید (مانند کلاهبرداری‌هایی که در آن مالباخته را به پای دستگاه عابر بانک کشیده و با شگردهایی خاص اطلاعات حساب

فضای سایبری چیست؟

به مجموعه‌هایی از ارتباطات درونی انسان‌ها از طریق کامپیوتر و وسایل مخابراتی بدون در نظر گرفتن جغرافیای فیزیکی گفته می‌شود.

مراحل تنظیم و دادخواست شکایت چیست؟

روند تشخیص و رسیدگی پرونده‌های قضایی در مورد جرائم سایبری به این ترتیب است که باید ابتدا به دادسرا مراجعه و پس از دریافت مشاوره قضایی نسبت به تنظیم شکواییه اقدام کرد. سپس دادخواست کیفری را جهت دریافت دستور قضایی به مسئول ارجاع دادسرا تحویل داد.

پس از دریافت پرونده از دادسرا آن را باید به پلیس فتا داد، البته در این مرحله باید مدارک و مستندات نیز ضمیمه و پیوست گردد. در این مرحله، پلیس فتا تحقیقات خود را در زمینه پرونده انجام داده و پرونده را جهت سیر مراحل قضایی به دادسرای ارجاع‌ دهنده تحویل می‌دهد تا رسیدگی قضایی به پرونده انجام شود.

پیشنهاد ویژه کیانداد :   تابعیت زن ایرانی پس از ازدواج با مرد خارجی

توصیه پلیس فتا برای پیشگیری از کلاهبرداری سایبری

پلیس فتا همواره به کاربران توصیه کرده که هنگام خرید از فروشگاه‌ها شخصاً‌ از دستگاه پوز استفاده نمایند، با اینترنت رایگان مکان‌های عمومی وارد حساب های اینترنتی نشده و خریدهای اینترنتی را همواره از سایت‌های معتبر انجام دهند.

همچنین از نگهداری فیلم و عکس‌های خانوادگی در گوشی تلفن همراه،‌ رایانه، لب‌تاپ و سایر اقلام دیجیتال خودداری کنند، در ضمن به پیامک‌ها و ایمیل‌های حاوی مطالبی چون برنده شدن‌ توجه نکرده و ایمیل‌ و پیام‌های ناشناس را باز نکنند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *