شباهتها و تفاوتهای جرم معامله معارض با کلاهبرداری
جرم معامله معارض (مخالف) ماهیتاً با بسیاری از جرائم مالی از قبیل کلاهبرداری شباهت دارد.
مجرم در هر دو نوع جرم، دیگران را فریب میدهد. یعنی تقلب در هر دو عمل مشاهده میشود. با این تفاوت که جرم معامله معارض از نظر وسعت اعمال ارتکابی و انجام شده، محدودتر از جرم کلاهبرداری است.
کلاهبرداری عبارت است از بردن مال غیر همراه با سوء نیت از راه متوسل شدن به وسایل یا عملیات متقلبانه،
همچنین شروع به کلاهبرداری نیز همراه با توسل به وسایل متقلبانه برای بردن مال غیر است.
برای تحقق جرم کلاهبرداری، وجود وسیله معینی شرط نیست و اساساً نوع روش متقلبانه که منتهی به بردن مال دیگری شود، کفایت میکند.
در مقابل در جرم معامله معارض، وسیله ارتکاب و انجام جرم محدود به دو سند متوالی (پیدرپی) است و لازم است اموال، اسناد قبوض، مفاصا حساب (تصفیه حساب) و هر چیز دیگری که ارزش اقتصادی داشته باشد، برده شود.
این در حالی است که در جرم معامله معارض ، تنها یک مال معین که معمولاً واحد مسکونی یا منفعت آن است، برده میشود.
در جرم کلاهبرداری، حتماً مجرم باید سودی از عمل مجرمانه ببرد و اموالی به دست آورد، اما در جرم معامله معارض ، همین که ملک به شخص دوم انتقال یافت، جرم انجام میشود.
در این حالت، رسیدن مبلغ یا اموال خاصی به مجرم شرط نیست.
مقایسه جرم معامله معارض با انتقال مال غیر
جرم معامله معارض از جهاتی به جرم انتقال مال غیر که از نمونههای کلاهبرداری است شباهت دارد اما این دو جرم مهم که حجم وسیعی از پروندهها در دادسراها و دادگاهها را تشکیل میدهد تفاوتهایی نیز دارند.
- یک غریبه مال دیگران را به اشخاصی انتقال دهد.
- در معامله معارض نقل و انتقال دوم، الزاماً باید به موجب سند رسمی باشد، در حالی که در مورد انتقال مال غیر، امر انتقال ممکن است به موجب سند عادی انجام شود.
بدون دیدگاه