گواهی عدم امکان سازش در طلاق

گواهی عدم امکان سازش در طلاق


گواهی عدم امکان سازش در طلاق چیست ؟

در این مقاله می خواهیم در خصوص گواهی عدم امکان سازش در طلاق که زیر نظر کارشناسان موسسه حقوقی کیانداد ، بحث و بررسی شده را در اختیار مخاطبان و کاربران قرار دهیم ما را همراه نمایید.

یکی از موارد اساسی در طلاق و جدایی زوجین (زن و شوهر) امکان عدم سازش میان زن و شوهر است. در واقع وقتی ازدواج به مرحله‌ای برسد که ادامه‌ی آن برای زن و شوهر ناممکن باشد قانون شرایطی را برای اقدام به طلاق و جدایی پیش‌بینی کرده است.

اولین مرحله برای ثبت طلاق دریافت گواهی عدم امکان سازش می‌باشد.

گواهی عدم امکان سازش

این گواهی تأییدی بر عدم توافق و سازش زوجین (زن و شوهر) است. و در مواقعی صادر می‌شود که دادگاه رسیدن به توافق و تفاهم بین زن و شوهر را ناممکن می‌داند و به آنها اجازه جدایی و طلاق را می‌دهد در این صورت گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود.

مواردی که گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود:

در سه مورد این گواهی صادر می‌شود:

1- درخواست طلاق و جدایی از طرف مرد باشد.

2- در طلاق توافقی: هر چند طرفین در مورد جدایی به توافق رسیده‌اند اما باید با دریافت گواهی عدم امکان سازش اقدام به ثبت طلاق خود کنند.

3- طلاق از طرف زن وقتی که او وکالت در طلاق داشته باشد. یعنی زن حق طلاق داشته باشد.

نحوه دریافت گواهی عدم امکان سازش

ابتدا باید دادخواست طلاق را به یکی از دفاتر خدمات قضایی ارائه نمود. سپس با پرداخت هزینه دادرسی، دادخواست را به دفتر دادگاه ارائه داد. بعد از آن موضوع به یکی از مراکز مشاوره خانواده ارجاع (واگذار) داده می‌شود، تا داوران منتخب طرفین (زن و مرد) به اختلافاتی که باعث از هم پاشیدگی زندگی زناشویی شده رسیدگی کنند.

پیشنهاد ویژه کیانداد :   اعضای مراکز مشاوره خانواده چه کسانی هستند؟

سپس داوران نتیجه داوریشان را به دادگاه گزارش داده و در صورت عدم امکان توافق و تفاهم بین زوجین دادگاه در یک جلسه رسمی غیرقضایی به توافق زن و شوهر برای جدایی رسیدگی می‌کند و در نهایت گواهی امکان عدم سازش صادر می‌شود.

سپس باید گواهی را به دفتر ثبت طلاق ارائه داد و بعد از ارائه گواهی دفترخانه نوبتی برای اجرای صیغه طلاق تعیین می‌کند.

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش

مدت اعتبار این گواهی 3 ماه است. یعنی اگر طرفین (زن و مرد) ظرف مدت 3 ماه از تاریخ ابلاغ گواهی (نه تاریخ صدور آن در دادگاه) آن را به دفترخانه ثبت طلاق ارائه ندهند پس از گذشت این مدت (3 ماه) گواهی عدم امکان سازش دیگر اعتباری نخواهد داشت.

داوری در تشریفات طلاق چیست

چه کسی گواهی عدم امکان سازش را به دفتر ثبت طلاق ارائه می‌دهد؟

کسی گواهی را به دفترخانه ارائه می‌دهد که گواهی به نفع او صادر شده است یعنی کسی که درخواست گواهی عدم سازش کرده است و دادگاه درخواست او را پذیرفته است. بنابراین هر یک از زوجین که گواهی عدم امکان سازش به نفع او صادر شده وظیفه دارد تا مدت 3 ماه گواهی را به دفتر ثبت طلاق تحویل دهد.

همچنین اگر گواهی برای طلاق توافقی صادر شده باشد هر یک از طرفین می‌توانند آن را به دفتر ثبت طلاق ارائه دهند.

خواننده گرامی می توانید جهت مشاوره تخصصی درباره گواهی عدم امکان سازش در طلاق با وکلای مجرب طلاق در موسسه حقوقی کیانداد مشاوره نمایید.

یا از طریق تماس با ما یا صفحه پرسش و پاسخ با وکلای تهران و شهرستانها در ارتباط بوده و تماس حاصل فرمایید.

پیشنهاد ویژه کیانداد :   توافقات زوجین در طلاق توافقی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *