دادسرای انتظامی قضات
بر اساس ماده 8 قانون نظارت بر رفتار قضات، دادسرای انتظامی قضات ، در معیت (همراهی) دادگاه عالی انتظامی قضات، مطابق این قانون انجام وظیفه مینماید.
ریاست دادسرای انتظامی قضات
بر اساس ماده 9 این قانون، ریاست دادسرا به عهده دادستان است که باید حداقل دارای 20 سال سابقه کار قضایی باشد و در 10 سال اخیر خدمت خود محکومیت انتظامی درجه سه یا بالاتر نداشته باشد.
همچنین بر اساس ماده 10 این قانون، دادستان به تعداد کافی معاون و دادیار دارد. دادیار و معاون دادسرا باید حداقل دارای 15 سال سابقه کار قضایی باشند و در 10 سال اخیر خدمت قضایی خود محکومیت انتظامی درجه سه یا بالاتر نداشته باشند.
وظایف و اختیارات دادسرای انتظامی قضات
بر اساس ماده 11 قانون نظارت بر رفتار قضات، وظایف و اختیارات دادسرای انتظامی قضات عبارت است از:
- بازرسی و کشف تخلفات انتظامی قضات و تعقیب انتظامی آنان در هر مقام و رتبه
- نظارت مستمر و دائمی بر عملکرد قضات، ارزشیابی آنان و تحقیق در اعمال و رفتار منافی و مخالف با حیثیت (آبرو)، شأن و جایگاه قضایی با رعایت حریم خصوصی آنان (طبق ماده 12 این قانون، نحوه بازرسی، نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات بر اساس آییننامهای است که ظرف شش ماه از تاریخ تصویب این قانون به پیشنهاد دادستان به تصویب رئیس قوه قضاییه میرسد).
- پیشنهاد تعلیق قاضی از خدمت قضایی به دادگاه عالی انتظامی قضات
- پیشنهاد تشویق قضات دارای خدمات علمی یا عملی برجسته به رئیس قوه قضاییه
- پیشنهاد جابهجایی قضات به رئیس قوه قضاییه در اجرای اصل 164 قانون اساسی
- بازرسی و تهیه گزارش در مورد عملکرد قضات برحسب درخواست رئیس قوه قضاییه
- سایر وظایف به موجب قوانین خاص
- نکته: درخواست تعلیق قاضی و صدور کیفرخواست و قرار تعلیق تعقیب انتظامی فقط بر عهده دادستان است. در غیاب دادستان یا موارد رد دادرس، معاون اول وی این امور را برعهده دارد.
بدون دیدگاه