سؤالات متداول در مورد جرائم مواد مخدر
سؤالات متداول در مورد جرائم مواد مخدر
سؤال ۱جرائم مواد مخدر: شرایط استفاده از عفو برای زندانیان جرائم مواد مخدر چیست؟
جواب:نداشتن بیش از دو فقره سابقه محکومیت مؤثر کیفری
- عدم ارتکاب جرم عمدی جدید مستوجب مجازات درجه یک تا پنج موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ در ایام تحمل حبس یا در زمان مرخصی اعطایی
- نداشتن شاکی خصوصی و یا جلب (گرفتن) رضایت وی و یا جبران ضرر و زیان شاکی خصوصی و زیاندیده (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) تا تاریخ ۳۱/۳/۱۳۹۶
- عدم استفاده از عفو در محکومیتهای قبلی و فعلی
- تبصره: معاونت (همدستی) در جرائم به استثنای قتل عمد نیاز به جلب رضایت شاکی خصوصی نداشته و مانع اعمال عفو نمیباشد.
سؤال ۲جرائم مواد مخدر: شخصی با ۲۰کیلوگرم تریاک دستگیر شده است. در حالی که ماشینی متعلق به شخص دیگری میباشد، آیا در این صورت میتوان خودرو را از توقیف خارج کرد؟
جواب: بله، چنانچه فرد صاحب خودرو از عمل ایشان مبنی بر حمل مواد مخدر آگاه نبوده باشد و خودرو را جهت استفاده در امر دیگری به ایشان داده باشد میتوان خودرو را از توقیف آزاد کرد.
سؤال ۳جرائم مواد مخدر: جرم نگهداری ۳۱ گرم مواد مخدر شیشه چقدر است؟
جواب: پیش از این تهیه و توزیع هر میزان شیشه تنها شش ماه حبس داشت ولی بر اساس قانون جدید، حمل، توزیع و نگهداری کمتر از ۳۰ گرم شیشه مجازات حبس و بیش از آن مجازات اعدام دارد. همچنین در صورت تهیه، توزیع و نگهداری بیش از ۱۰۰ گرم شیشه حتی اگر فرد متخلف سابقه کیفری نداشته باشد، اعدام میگردد.
سؤال ۴جرائم مواد مخدر: در جریان خرید و فروش مواد مخدر شیشه به مقدار ۱۴گرم ۴ نفر دستگیر شدند. یک نفر خریدار، یک نفر فروشنده و دو نفر هم به جرم معاونت. آیا جرم خرید و فروش بنابر تعداد نفرات تفاوتی دارد یا نه؟ یا برای همه بر مبنای میزان ۱۴گرم مواد حبس و جریمه در نظر گرفته میشود؟
جواب: خیر، مجازات هر کدام بر مبنای جرم ارتکابی میباشد که مجازات معاونت یک یا دو درجه پایینتر است.