تعیین و اعمال مجازات جایگزین حبس
تعیین و اعمال مجازات جایگزین حبس
در این مقاله به بحث و بررسی در مورد تعیین و اعمال مجازات جایگزین حبس مطابق با نظریه موسسه حقوقی کیانداد توضیح دهیم. ما را همراهی کنید.
در ادامه مقالات قبل در مورد درخواست اعاده دادرسی با موضوع تعیین و اعمال مجازات جایگزین حبس به بیان خلاصه پرونده دوم میپردازیم:
خلاصه پرونده دوم
در پرونده کلاسه ۶۱۶ شعبه سی و هفتم دیوان عالی کشور، آقای … در شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزائی پارسآباد طی دادنامه ۵۸۴ به علت ارتکاب مزاحمت تلفنی بر اساس ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) به تحمل نود و یک روز حبس محکوم و این دادنامه در شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل به موجب دادنامه ۷۰۲ مورد تأیید قرار گرفته است.
محکومٌ علیه (کسی که رأی به ضرر او صادر شده) موصوف به استناد بند ۵ و ۶ ماده ۲۷۲ نسبت به دادنامه اخیر درخواست تجویز اعاده دادرسی و تجدید محاکمه کرده است. که پس از ثبت به کلاسه مرقوم (نوشته شده) به شعبه سی و هفتم دیوان عالی کشور ارجاع (واگذار) شده است و اعضای محترم شعبه پس از بررسی لازم به موجب دادنامه ۶۲۴ به شرح زیر تصمیمگیری نمودهاند:
رأی دیوان عالی کشور در مورد درخواست اعاده دادرسی در پرونده دوم
قطع نظر از اینکه مطالب عنوان شده در لایحه درخواستی اعاده دادرسی (تجدید محاکمه) شامل مضامین و محتوای ماهوی و محاکماتی است که به این مرحله از رسیدگی مربوط نمیشود، از نظر مجازات حبس تعزیری تعیین شده درخواست مطرح شده در خور پذیرش است، زیرا در ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) که مورد استناد دادگاه بوده برای مرتکبین جرم ایجاد مزاحمت به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر حبس از یک تا شش ماه پیشبینی شده است.
بنابر منطوق (ظاهرکلام) ماده ۶۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، دادگاه در این قبیل موارد مکلف به تعیین مجازات جایگزین حبس بوده (با این توضیح که بدون سابقه کیفری نیز میباشد) و میزان جزای نقدی جایگزین حبس نیز در ماده ۸۶ قانون مجازات اسلامی حسب مورد مشخص گردیده است به ویژه اینکه الزامی دانستن مجازاتهای جایگزین حبس در ماده ۶۸ همین قانون با شرایط خاص تصریح (تأکید) شده و به این وحدت ملاک نیز میتوان تمسک (توسل) نمود.
بنابراین تعیین مجازات حبس تعزیری در موضوع بحث بیش از مجازات تعیین شده قانونی و منطبق (هماهنگ) با بند چ ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی مصوب ۱۳۹۲ که از تاریخ ۱/۴/۱۳۹۴ لازمالاجرا گردیده، تشخیص و مستند به ماده ۴۷۶ قانون یادشده ضمن تجویز اعاده دادرسی، رسیدگی مجدد به شعبهی دیگر دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل واگذار و ارجاع میگردد.
خواننده گرامی می توانید برای مشاوره تخصصی در مورد تعیین و اعمال مجازات جایگزین حبس با وکیل اعاده دادرسی موسسه حقوقی کیانداد مشاوره نمایید.
در پایان کاربران عزیز اگر هر گونه سوالی داشته باشید، می توانید از طریق تماس با ما یا صفحه پرسش و پاسخ با وکلای تهران و شهرستانها در ارتباط باشید.
ادامه مطلب ….